Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

IT

Velkommen til IT-seksjonen. Her finnes mer informasjon om oss og IT tjenestene i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Servicedesken når du på support@mrfylke.no eller på telefon 71280333, samt vår selvbetjeningsportal: selvbetjening.mrfylke.no 


Ny Citrixplattform 2018

Citrix icon

I forbindelse med omlegging til ny plattform for Citrix terminalserver har det vært en del utfordringer. I denne artikkelen finner du informasjon om løsninger på kjente utfordringer og status på feil som vi fortsatt jobber med. Brukerveiledninger ligger i kolonnen til høyre. 

..

Les meir

Oppdatert: Sikkerhetsfeil i prosessor på PC-er

PC-leverandørene valgte å trekke tilbake programvareoppdateringen som skulle installeres på maskinene i januar. Nye versjoner av programvaren for en del PC-modeller er nå klar til installasjon. Den installeres fra og med kl. 14:30 i morgen onsdag. Mer om dette finner du i artikkelen. Klikk på overskriften for å lese mer. Det viktigste er å ikke slå av maskinen mens installasjonen pågår.

Les meir

Kalenderstatus i Cisco Jabber

Cisco Jabber hentar informasjon om tilsette er ledig eller opptatt frå Outlook-kalenderen din. Ulike typar hendingar vil gi forskjellig status. I denne artikkelen finn du informasjon om kva for hendingar i Outlook-kalenderen som gir dei ulike statusane i Cisco Jabber.

Les meir

Cisco Jabber

Programmet "Jabber" frå Cisco er en plattform for IP-telefoni, chat, videosamtaler og skjermdeling, det vi kaller "samordnet kommunikasjon". Jabber er nå i bruk i hele sentraladministrasjonen og mange av dere har også vært på kurs. For dere som ønsker informasjon på bruk av Jabber-klienten, er det laget en samleside, mrfylke.no/jabber, som inneholder det du trenger av informasjon. Bl.a. finner dere informasjon om hvordan dere deltar i videomøter fra Jabber, ringer til personer med Skype for Bussiness og viderekobler telefonen.

Les meir

Nytt SPAM-filter

Vi har i den senere tid sett at søppelpost/SPAM-epost har økt i omfang og IT-seksjonen har gått til anskaffelse av en ekstern filtreringstjeneste for spam. Denne tjenesten er levert av Fusemail, som har spesialisert seg på spam-filtrer for offentlig sektor. Hver enkelt får tilgang til en portal der man kan se igjennom spamfiltrerte eposter for sin egen epostboks (https://portal.staysec.com).

Les meir

Nye elæringskurs i Outlook 2016

Før ferien ble det lagt ut nye læringskurs for Outlook 2016. Tre nye obligatoriske kurs i tillegg til relevante kurs er nå tilgjengelig. Les denne artikkelen for å få mer informasjon om kursene. 

Les meir

IT: Avinstallering av Mozilla Firefox på tykkeklienter (PC`er) torsdag 17.03.16

Vi har noen PC`er som har eldre versjoner av nettleseren Mozilla Firefox som vi har ett utfordringsbilde med å supportere og vedlikeholde. Konskevensen er at vi i praksis er eksponert for en uønsket risiko, som klientdrift fjerner torsdag 17.03.16, fra alle PC`er. Minner samtidig om at standard nettlesere som IT støtter i Møre og Romsdal fylkeskommune er Internet Explorer og Google Chrome. Vedlagt i denne artikkelen er det en veiledning i hvordan man går frem for å eksportere ut favoritter/linker som man ønsker å ta med seg inn i en av våre standard nettlesere. Spørsmål rettes til: support@mrfylke.no 

Les meir

Office 2016

Felles installasjon av Office 2016 gjøres på systemkveld 12.mai for å samkjøre installasjonen på PC-er og tynnklienter (Opprinnelig melding var installasjon 4. mai). Office 2016 ligger allerede nå tilgjengelig i "appkatalogen" for dere som har PC og som ønsker å installere denne versjonen tidligere. Lenken til "appkatalogen" ligger under "Støttesystem" på intranettet.

Les meir

PIN-kode på mobiltelefon

For å benytte IT-tjenester fra fylkeskommunen på mobiltelefonen må alle benytte PIN-kode og skjermlås. Fra onsdag 30.mars vil det legges inn et krav til PIN-kode for å bruke epostprogrammet på mobilen. For dere som ikke har lagt inn PIN-kode på mobilen, gjør dette nå (dette gjelder også ipad og andre mobile enheter med tilgang til mrfylke.no sin epost). Retningslinjer for bruk av epost ligger på denne siden: http://mrfylke.no/epostpolicy

Les meir

IT: Mer informasjon om virus via epost

Det er fortsatt høy risiko for å bli rammet av virusangrep som kommer via epost. Les denne artikkelen for å få mer informasjon om hvordan du kan avdekke at en epost inneholder virus.

Les meir

Kontaktpersonar

Dagfinn Grønvik Dagfinn Grønvik
IT-sjef
71 28 01 49 /
Mob. 959 25 924
Send e-post