Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Møre og Romsdal fylkeskommune > Intranett > Støtteseksjonar > IT > Nyheter - IT > Oppdatert: Sikkerhetsfeil i prosessor på PC-er

Kontaktpersonar

Dagfinn Grønvik Dagfinn Grønvik
IT-sjef
71 28 01 49 /
Mob. 959 25 924
Send e-post

Oppdatert: Sikkerhetsfeil i prosessor på PC-er

PC-leverandørene valgte å trekke tilbake programvareoppdateringen som skulle installeres på maskinene i januar. Nye versjoner av programvaren for en del PC-modeller er nå klar til installasjon. Den installeres fra og med kl. 14:30 i morgen onsdag. Mer om dette finner du i artikkelen. Klikk på overskriften for å lese mer. Det viktigste er å ikke slå av maskinen mens installasjonen pågår.

Det er oppdaget en alvorlig sikkerhetsfeil i prosessoren («hjernen») på alle PC-er. En feilfiks krever en programvareoppdatering i Windows, samt en oppdatering  av programvare som er lagret på en brikke i datamaskins hovedkort. Windows-oppdateringen er allerede installert på PC-ene automatisk, mens den andre oppdateringen krever noe mer av deg som bruker. Det er veldig viktig at man ikke slår av PC-en mens installasjonen pågår. Les mer om hva du må gjøre i denne artikkelen.

Utsending av feilfiks skjer automatisk til alle PC-er, men for å oppdatere programvaren som er lagret på en brikke i datamaskins hovedkort (BIOS) kreves det at man starter PC-en på nytt og fortsetter installasjonen i det maskinen starter. Her er det veldig viktig at man ikke slår av maskinen eller at maskinen går tom for strøm under installasjonen. Hvis man slår av maskinen under oppgradering vil ikke maskinen være brukbar igjen etterpå. PC-en vil startes på nytt flere ganger under installasjonen. Når man får opp igjen innloggingsskjermen for Windows er installasjonen ferdig. Man må vente til installasjonen er helt ferdig! Ved spørsmål, ta kontakt med brukerstøtte der du jobber. Vi begynner å sende ut oppdateringen fra og med onsdag 14.februar klokken 14:30. Det er ikke kommet feilfiks til alle PC-modellene våre enda. Alle vil derfor ikke få denne oppdateringen nå, men om noen dager/uker.

For dere som er interessert i å lese mer om denne sikkerhetsfeilen (som kalles «Meltdown» og «Spectre»), så finner dere informasjon her:

https://www.digi.no/artikler/alvorlig-designfeil-i-intel-prosessorer-kan-rettes-i-programvare/415382

https://meltdownattack.com/

http://sqlha.com/2018/01/04/no-good-terrible-processor-flaw-sql-server-deployments-nearly-everything-need-know/